Posau-vos el cinturó, que venen corbes: MSE d’adjudicacions pel curs 2023-2024

Ahir dimarts, dia 13 de juny de 2023, es va reunir la Mesa Sectorial d’Educació en sessió ordinària amb els següents punts a l’ordre del dia:

Per part de la Conselleria, i pel fet que, previsiblement, la d’ahir fou la darrera reunió de la MSE d’aquesta Conselleria, hi varen assistir el conseller d’Educació i Formació Professional, el secretari general, i la majoria de directors generals, caps de departament i caps de servei de la Conselleria, a mode de comiat de la mesa sectorial.

Les principals novetats varen ser les següents:

Acord marc:

Es varen constituir la comissió de seguiment de l’acord marc, i la subcomissió d’infraestructures previstes a l’acord.

Nòmines:

Es pagaran els endarreriments de totes les pujades que experimenti la nòmina durant situacions de baixa per IT, o durant un permís retribuït per la SS o per MUFACE com ara triennis, sexennis, o pujades de sou, a la tornada al servei actiu. En podeu veure tots els detalls a l’esborrany de la instrucció.

Què va demanar UOB Ensenyament?

Els representants d’UOB Ensenyament varen sol·licitar que, en comptes d’aplicar aquesta mesura a partir de l’1 de setembre de 2023, tal i com contempla l’esborrany, s’apliqui amb caràcter retroactiu pels darrers cinc cursos. La representació jurídica de la conselleria va refusar aquesta opció. No obstant això, va dir que s’atendrà positivament tots els recursos que s’interposin en aquest sentit.

Procediment d’adjudicacions:

Us deixam l’enllaç a la infografia que ha elaborat UOB Ensenyament de Com serà el procés d’adjudicacions pel curs 2023-2024 on podreu veure aspectes com:

  • Qui està obligat a participar-hi i quan fer-ho?
  • Quines places s’han de seleccionar i en quin ordre?
  • Ordre d’adjudicació de places
  • Novetats del curs 2023-2024 quant als interins

També, dins aquesta convocatòria s’expliciten les properes passes a seguir amb la selecció d’aspirants i adjudicacions de places a les persones participants en el concurs de mèrits, que podeu consultar la infografia Concurs de mèrits: com serà el procés a partir d’ara? que ha elaborat UOB Ensenyament per tal que tingueu tota la informació rellevant a mà.

A més, i si voleu veure qualque qüestió en detall sobre el procediment d’adjudicacions en general, podeu consultar l’Esborrany de la resolució.

Què va dir UOB Ensenyament?

A UOB Ensenyament celebram haver aconseguit que s’hagi imposat el seny pel fet que s’hagi endarrerit la tria per part dels seleccionats en el concurs de mèrits. Podeu veure tota la informació sobre aquest assoliment a l’entrada Aconseguim prioritzar les comissions de serveis per motius personals! Malgrat això, com ja fa anys, seguim demanant que s’adjudiquin les comissions de serveis per conciliació familiar abans de les dels funcionaris en expectativa de destinació. La resposta per part de Conselleria segueix sent la mateixa i en sentit negatiu.

Som conscients que el fet d’haver aconseguit que les comissions de servei per motius familiars puguin triar abans és una primera fita en la lluita per racionalitzar l’impacte que produirà el concurs de mèrits en les opcions de mobilitat dels actuals funcionaris de carrera. La veritable clau de volta i propera lluita al camp de batalla les tindrem en l’organització del concurs de trasllats d’àmbit autonòmic del proper curs 2023-2024. No afluixarem, teniu-ho ben per segur!