Educació ajorna les oposicions i demanarà a Madrid que mantingui les places per a 2021

Circular 174/2020 – 1

Segons es va decidir ahir a la mesa sectorial per videoconferència, la Conselleria d’Educació comunicarà al Ministeri d’educació l’ajornament de les oposicions a 2021 i li demanarà informe jurídic per escrit conforme les places d’enguany es mantindran per a l’any que ve. La petició també la farà formalment el Consell de Govern.

Recordem que les Balears tenen competències per convocar oposicions però qui decideix el nombre de places és del Govern espanyol. De les 1.144 places convocades per a enguany, al voltant de 900 són part de la taxa d’estabilitat que s’ha de cobrir entre els anys 2018, 2019 i 2020, arran del “I Acuerdo para la mejora del empleo público” signat pel Ministerio de Hacienda amb els sindicats UGT, CCOO i CSIF. La dependència de les decisions de Madrid en aquesta matèria és un motiu més pel qual UOB reivindica plenes competències en Educació.

Cal tenir en compte que encara que s’aixecàs l’estat d’alarma dins la
millor de les previsions, tampoc no seria possible començar les proves a
finals de juliol perquè tot el procediment s’ha interromput. 

La setmana que ve es reunirà un grup de treball del MEC amb les direccions generals de Personal Docent autonòmiques per tractar les oposicions, si bé ahir encara no hi havia ordre del dia. Posteriorment la Conselleria convocarà nova mesa sectorial.

Per altra banda, segons va anunciar Personal docent, els docents en pràctiques d’enguany aprovaran la fase tant si s’incorporen al centre com si no. Es publicarà resolució.

Continuarem informant.