Aprovat el Decret d’adults a la mesa sectorial

Avui dematí ha tingut lloc la mesa sectorial on s’ha tractat el Projecte de Decret d’ordenació dels ensenyament de l’educació secundària per a les persones adultes i l’Ordre de creació del Consell de l’Educació i la Formació Permanents de Persones Adultes de les Illes Balears. Ha estat presidida per la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat.

Pel que fa al nou Decret (vegeu-ne esborrany), les al·legacions que teníem presentades i pendents de negociar, després de la mesa de 5 de novembre, han quedat de la següent manera:

1) Atenció a la diversitat (Article 11):

  • Respecte a la reclamació que es reguli el suport de l’atenció a la diversitat i se li adjudiquin hores lectives, la Conselleria considera que això no correspon al redactat d’un Decret i que ja queda regulat a l’Ordre d’Orientació, i que s’adjudicaran les hores i docents de suport com als IES. Hem demanat que aquest compromís de l’Administració consti en acta.

2) Estructura (Article 13):

  • La demanda que l’estructuració per àmbits dels currículums no sigui preferent sinó voluntària no s’ha acceptat. Al·leguen que ja funciona així i consideren que es permet prou flexibilitat a l’hora d’aplicar-ho.

3) Plans de transversalitat i integració de continguts (Article 14):

  • Les hores de coordinació es regularan a una resolució sobre els plans de transversalitat, que seran voluntaris mitjançant convocatòria.

4) Sessions presencials en la modalitat a distància (Article 19):

  • L’IEDIB s’encarregarà de la formació exclusivament a distància i els CEPA mantindran la modalitat semipresencial. Hem demanat que aquest compromís de l’Administració consti en acta.

5) Titulació requerida (Article 21):

  • Els àmbits podran ser impartits per un o dos professors, en funció de l’organització del centre i els plans de transversalitat. Han acceptat eliminar el paràgraf «Quan algun àmbit no pugui ser impartit per un sol professor, podrà impartir-se amb dos professors d’especialitat amb atribució docent en alguna de les matèries que la integren», de forma que no es prioritza el professor únic.
  • Han acceptat eliminar la frase «S’ha de facilitar que un professor amb atribució docent de més d’una llengua pugui impartir els mòduls corresponents d’aquestes llengües en el mateix nivell» i es deixa com en el cas anterior a decisió dels centres. 

Trobareu AQUÍ les al·legacions que ja se’ns van acceptar a la mesa de 5 de novembre.

El decret s’ha aprovat per unanimitat i no entrarà en vigor fins el curs 2020-20121 per donar temps als centres a adaptar-s’hi.

L’Ordre de creació del Consell de l’Educació i la Formació Permanents de Persones Adultes de les Illes Balears (vegeu-ne esborrany) també s’ha aprovat per unanimitat. Quan es tramiti la consulta al Consell Escolar de les Illes Balears, des d’UOB reclamarem que s’inclogui entre els vocals un representant del Col·legi Professional de Docents.

El Pla estratègic per a l’educació de persones adultes (vegeu-ne esborrany) no formava part de l’ordre del dia. La Conselleria ens farà arribar un nou esborrany a partir de les aportacions rebudes (vegeu AQUÍ les nostres) i es tractarà en una nova mesa.

NOTA: Aquí teniu el nou esborrany del Pla estratègic que ens acaba de fer arribar la Conselleria.