UOB exigeix l’arxiu immediat de la denúncia contra les escoles d’Eivissa

 

Circular 130/2019

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, exigeix al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que arxivi immediatament la demanda per una suposada inexistència de centres a Eivissa on les classes no siguin íntegrament en català, presentada pel sr. Francisco López.

Si bé l’ensenyament a les Balears hauria de ser el 100% en la llengua pròpia del territori, tal com a Andalusia, Madrid, Roma o París, la demanda del sr. López, secundada pel partit polític ultraespanyolista “Ciudadanos”, és falsa de solemnitat. Com hem denunciat des d’UOB, el problema a Eivissa és justament el contrari, perquè a la majoria de centres a la pràctica no es compleix el Decret de mínims de 1997, que obliga a fer almanco la meitat de les matèries en la nostra llengua. Aquesta mesura legal amb prou feines serveix per garantir que els alumnes dominin la llengua pròpia de les Balears al final de l’ensenyament obligatori, però tot i així els partits supremacistes i neofranquistes com Ciudadanos, PP o Vox fan campanyes de pressió i persecució contra l’escola en català, o ho posen en pràctica com vam veure amb el TIL de José Ramón Bauzá.

L’admissió de la demanda del sr. López per part dels jutges del TSJIB només es pot entendre com una intimidació contra els docents que ens esforçam perquè els alumnes aprenguin eivissenc, una tasca imprescindible i més tenint en compte que a les Balears un 40% de la població és immigrant, segons l’enquesta d’usos lingüístics de la UIB de 2014. Exigim a la Conselleria que no es limiti a dir que defensarà les escoles d’Eivissa i que també reclami formalment als tribunals l’arxiu d’aquesta demanda, del tot infundada i malentranyada.

Palma, 4 de febrer de 2019