Acord Marc i Carrera Professional: primer round.

Acord Marc - presa de pèlLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

Avui dematí s’ha reunit la Mesa Sectorial d’Educació en sessió extraordinària. Per part de la Conselleria d’Educació hi han assistit el conseller Martí March, el secretari general, Tomeu Barceló i la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez.
La convocatòria només comptava amb un únic punt a l’ordre del dia:

1. Negociació de l’Acord Marc.

Des d’UOB Ensenyament hem volgut fer una prèvia abans d’iniciar la negociació i hem proposat alterar el modus operandi habitual de les meses que consisteix en un torn de paraula on els diferents sindicats exposen les seves qüestions, els representants de la Conselleria prenen nota (o no) i després un cop acabades totes les intervencions responen (o no) a les qüestions plantejades per la part sindical.
Així les coses, des d’UOB Ensenyament hem defensat una dinàmica de treball més rigorosa d’acord amb la importància del què hi ha damunt la taula. Hem plantejat la necessitat d’anar tractant punt per punt a fi que la Conselleria sigui ben conscient de les reivindicacions que feim des d’UOB Ensenyament i que alhora obtinguem resposta a totes aquestes qüestions.

Per part de la Conselleria han marcat el termini aproximat d’un mes (mitjans de març) perquè l’acord arribi a la seva forma definitiva. Per part nostra hem volgut insistir en determinar la data límit per poder negociar el text definitiu. En qualsevol cas la decisió sobre l’adhesió o no d’UOB Ensenyament al Segon Acord Marc correspondrà a l’afiliació, com no podria ser d’altra manera.

Al mateix temps hem volgut deixar clar des del primer moment que no frissarem per acabar les negociacions i que esgotarem fins al darrer moment possible a fi d’aconseguir el millor acord per a sotmetre a la valoració dels companys.
Després de quasi 3 hores de negociació s’ha decidit interrompre la sessió d’avui i reprendre-la el proper dijous a partir de les 9h. Concretament, avui s’han els primers 7 punts dels 23 que actualment hi ha a l’esborrany. Val a dir que s’ha deixat la porta oberta a incorporar-ne d’altres una vegada s’hagin negociat els actuals 23).
Per no segmentar el resum de la Mesa Sectorial (que en rigor no ha acabat) difondrem el resum sencer amb totes les intervencions d’UOB Ensenyament i les respostes per part de la Conselleria un cop hagi conclòs la Mesa a partir de la continuació del proper dijous.