Concentració a la Conselleria d’Educació de la JPDnU

Avui, dijous 16 de juny, UOB Ensenyament ha participat a la concentració convocada per la Junta de Personal Docent no Universitari (JPDnU) de Mallorca davant la seu de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, en protesta per l’actitud poc negociadora del conseller, el retrocés en drets laborals i, en general, la manca d’empatia cap a les necessitats i voluntat de la comunitat docent. La concentració s’ha fet sota una pancarta comuna i un manifest compartit en forma de decàleg per tots els sindicats representats a la JPDnU.

Han intervengut davant els mitjans de comunicació el president de la JPDnU i un representant de cada un dels sindicats que hi són representats. Per part d’UOB Ensenyament ha intervengut na Magdalena Salom, que ha posat de relleu que durant aquesta legislatura no s’ha avançat gens, fins a l’extrem de no arribar a recuperar tots els drets perduts arran de la crisi i les retallades del 2010-12, un procés que s’havia iniciat a inicis del 2016 i que en teoria era el punt de partida de la passada legislatura o, com a mínim, de la present.

De forma paral·lela a l’acte, els representants de les JPDnU de Menorca i d’Eivissa i Formentera, que han decidit adherir-se a la mobilització, han fet entrega del manifest amb el decàleg compartit a les respectives Delegacions Territorials d’Educació a la mateixa hora de la concentració a Mallorca.

Companys, companyes, és arribada l’hora de les mobilitzacions! Per a la unitat d’acció sindical! Per als nostres drets! Per a una educació pública, de qualitat i en català!