Antelació, previsió i recursos, les claus per un inici de curs en condicions

Comunicat de premsa/Circular 230/2021

UOB Ensenyament ha entrat una instància al registre de la Conselleria d’Educació i Formació Professional sol·licitant que es convoqui una mesa sectorial per tractar l’inici del proper curs com més aviat millor. A dia d’avui, l’únic que sabem de manera informal és que la DG de Planificació i Centres treballa amb la hipòtesi d’augmentar la presencialitat a l’ESO sempre que la situació pandèmica ho permeti.

Després d’un curs convivint amb la pandèmia es fa necessari aprendre d’allò viscut i malgrat la situació pandèmica sigui encara molt volàtil des d’UOB Ensenyament consideram imprescindible planificar el proper curs amb la major antelació possible.

Només amb una antelació suficient es podrà evitar la presa de decisions a final de curs que coincidirà amb el procés d’oposicions i durant els mesos de juliol i agost. Per altra part, després d’un curs tan complicat, més que mai es fa prescriptiu el dret al descans per part del professorat. 

A més a més, només amb una planificació anticipada es podran garantir els recursos necessaris que l’experiència de les companyes i companys han demostrat que són necessaris per poder atendre l’alumnat amb totes les mesures de seguretat sanitària minorant la pèrdua de qualitat educativa. 

Qüestions com el manteniment de les ràtios, la presencialitat a l’ESO, la gestió d’espais en els centres,  l’assumpció de la funció de tutoria per part dels mestres especialistes, l’atenció a la diversitat dels alumnes amb necessitats educatives o la realització dels mòduls amb continguts de caire pràctic dels Cicles Formatius són alguns dels interrogants que des d’UOB Ensenyament volem resoldre abans de final de curs.

Esperam que la Conselleria mogui fitxa per començar a treballar al respecte i recollir les opinions i suggeriments dels companys i companyes, que en darrera instància han estat qui han fet que aquest curs tan complicat pogués tirar endavant.

Qualsevol novetat al respecte serà difosa a través dels nostres canals habituals: Whatsapp, Facebook, Twitter i correu electrònic.