Les places dels PTSC, PT i AL s’oferiran en el tràmit setmanal de substitucions

Avui hem tingut mesa sectorial per parlar del programa PROA+ amb la Directora General de Primera Infància i amb la resta de sindicats.

Els punts a tractar han estat:

– El PAE, que ha estat dotat a tots els centres que han fet la demanda.

– L’increment de PTSC.

– L’aportació econòmica als centres.

Des de UOB fa dos mesos que es reclama la contractació de més personal PTSC i que aquestes places s’adjudiquin en els tràmits setmanals de substitucions. L’Administració ha esmentat que es contractaran 25 PTSC destinats a 50 centres tant públics com concertats. 

Fent referència a l’aportació econòmica als centres, dels 189 centres que han fet la demanda (seguint els criteris establerts) només 49 rebran la quantia necessària per atendre a les necessitats educatives. 

Esmentar que avui, el SAD s’està reunint per informar de la dotació a 41 centres educatius de la figura dels especialistes PT (21 mestres) i AL (2 mestres). Veient les necessitats que presenten els alumnes com a resultat de la pandèmia, aquesta contractació ens pareix insuficient.

En el torn obert de paraula UOB demana:

– Per què no es poden incloure als CEPA la figura PTSC? Per la situació COVID han tingut un increment de matrícules i sabem que per la situació socioeconòmica, familiar i educativa d’aquests alumnes seria necessària la figura PTSC. Ens han dit que primer es volen assegurar d’arribar a l’educació primària i secundària obligatòries. 

– Per què no queden ateses les necessitats de personal ATE? L’Administració ens ha respost que aquests tenen funcions molt específiques i que es destina l’auxiliar tècnic educatiu a aquells centres que compleixen els requisits. UOB ha apuntat que si hi ha tanta demanda pot ser s’haurien de revisar els requisits o augmentar la plantilla.