UOB rebutja l’obligació de fitxar als centres educatius

Dilluns passat es va dur a terme la Mesa Sectorial extraordinària on es van discutir els esborranys de les Instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres educatius per al curs 2019-20, que compartírem AQUÍ. Les instruccions dels CEPA encara no estan fetes.

UOB, després de consultar els afiliats amb un resultat contundent, ha rebutjat la instrucció referent a l’obligatorietat de fitxar a l’entrada i la sortida dels centres, per injusta (continuaran sense ser reconegudes les hores extra que feim a casa preparant i corregint exàmens, preparant material de classe, fent formació fora de l’horari laboral i de pagament, forçats per la manca d’oferta de l’administració, etc., etc.) i innecessària (si no som al centre o arribam tard es nota tot d’una hagis fitxat o no, perquè els alumnes queden sense professor). De fet, si els docents complíssim estrictament el nostre horari oficial, i deixàssim de fer totes les hores extra no reconegudes que feim a casa, col·lapsaríem el sistema educatiu.

La resta de sindicats no es va pronunciar en contra d’implantar la mesura, que per cert no s’aplica als catedràtics de la UIB com el sr. Martí March.

També ens hem oposat a les instruccions perquè fan referència als criteris de quota prorrogats, que consoliden ràtios il·legals i ja vam rebutjar, i als horaris, que no van passar per mesa i no garanteixen les reduccions als majors de 55, ni els 18 períodes a secundària, ni redueixen la càrrega lectiva a infantil i primària, etc.

A més de la nostra oposició a fitxar als centres, des d’UOB vam fer les següents intervencions:

  • Vam tornar reclamar l’eliminació de la instrucció segons la qual en cas d’exercir els càrrecs de tutor i de cap de departament només es cobri un dels complements específics, com ja havíem fet oficialment.
  • Vam demanar explicacions sobre els “processos interns d’avaluació” que Inspecció aplicarà i sobre els quals “assessorarà els professors”. Consideram que cada centre ja s’avalua prou amb les reunions de departament, d’equips docents, de claustre i amb les memòries de fi de curs perquè se’ns sobrecarregui amb més paperassa.
  • També ens hem queixat perquè vam rebre els primers esborranys dijous i els darrers el divendres a les 12,23 hores, sense
    l’antelació necessària per analitzar-los i prendre decisions sense presses, una manera de procedir habitual d’Educació que incompleix la llei i que ja vam denunciar en el seu moment.
  • Insistírem en la demanda d’enviar instruccions específiques als centres educatius recordant la importància de fer una ràpida comunicació dels cessament dels interins substituts per tal que puguin estar disponibles per al primer tràmit següent.
  • Reclamàrem que als centres de secundària que tenen horari de matí i horabaixa, els horaris dels professors de cap manera incloguin els dos torns si no és que el docent ho vol.
  • Exigírem que figuri explícitament a les instruccions que totes les coordinacions obligatòries dels centres de secundària hauran de tenir assignada un mínim d’una hora setmanal. En el cas de la de normalització lingüística, de dues hores setmanals o més.
  • Recordàrem la nostra oposició que les proves extraordinàries de 2n de batxillerat s’avancin al mes de juny.