La Junta de Personal no demanarà la retirada de l’article 19 dels PGE

Ahir dimecres va tenir lloc un plenari de la Junta de Personal Docent no Universitari.

Des d’UOB, i en compliment de l’acord assembleari de dia 2 de juny, hi vam presentar una  proposta de resolució on reclamàvem la retirada de l’article 19 del projecte de pressuposts generals de l’Estat per a 2017 (Proposta 1), o bé la seva no aplicació als sectors d’Educació i Sanitat per la seva condició de serveis públics essencials (Proposta 2, en cas de no aprovar-se la Proposta 1).

Recordem que l’article 19 continua fixant en el seu primer apartat el límit de la taxa de reposició del 100%, cosa que impossibilitaria, de prorrogar-se en futurs pressuposts, la convocatòria d’oposicions massives per arribar al 8% de taxa d’interinitat en tres anys tal com s’ha compromès el Govern espanyol. El límit dels tres anys de contractació del segon apartat s’ha suprimit de l’esborrany arran d’una “correcció d’errades” publicada al butlletí del Senat, sens dubte fruit de la mobilització en contra de la mesura.

La votació de la nostra proposta de resolució va donar els següents resultats:

Proposta 1:

  • 4 SÍ (UOB)
  • 23 NO (resta de sindicats)
  • 1 abstenció.

Proposta 2:

  • 4 SÍ (UOB)
  • 20 NO
  • 4 abstencions.

Les dues propostes per tant van quedar desestimades. Ara queda per veure la redacció final dels pressuposts, que es preveu per a finals de juny o primers de juliol.

A la mateixa sessió del plenari s’aprovà una resolució de crítica al Pacte per l’Educació (vegeu esborrany), que s’aprovà amb el nostre vot en contra perquè vam considerar que cada sindicat ja havia tingut l’oportunitat de manifestar públicament la seva postura al respecte, i una altra de reclamació d’inversió en Educació (vegeu esborrany) que s’aprovà per unanimitat. Informarem dels textos definitius quan la Junta els faci públics.

També s’acordà demanar una mesa sectorial per tractar les reivindicacions dels Equips d’Orientació Educativa i Psicopedagògica, que es veuen perjudicats pels criteris de quota, normativa d’itineràncies, etc. Des d’UOB vam fer arribar a la Junta els documents amb aquestes reivindicacions i vam fer constar en acta que compten amb el nostre suport.