Elegància sindical

Circular 304/2024

Ho avisàvem fa manco d’un mes arran de la reivindicació del cos únic i, tot i que ho lamentam, hem de tornar-hi: malauradament, d’altres sindicats docents s’atribueixen mèrits que corresponen a UOB Ensenyament. Ara, el cavall de batalla han estat les acreditacions digitals. En efecte, UOB no només va ser pionera a analitzar el problema quan la resta de sindicats docents no se n’havien ni adonat de la seva existència, sinó que va proposar i defensar en solitari l’acreditació digital d’ofici per a tots els docents que havien oferit servei durant el confinament o el següent curs, marcat per la semipresencialitat. Per a sorpresa nostra, la resta de sindicats romangueren indiferents o fins i tot contraris a la nostra proposta. I ara que l’Administració ens ha donat la raó sense reconèixer-ho explícitament, alguns d’aquests sindicats es congratulen de l’assoliment d’una iniciativa que, segons ells, era seva.

Ens sap greu, però no ho podem admetre. UOB Ensenyament duu molt de temps demanant i fent passes cap a la unitat d’acció sindical. Però aquestes actituds no ajuden gens a avançar cap a aquest camí. Per honestedat i solidaritat, només demanam una cosa als altres sindicats docents: elegància. Res més.

Palma, 4 de març de 2024