OPOSICIONS: LA MAJORIA DE LES PLACES A MENORCA I EIVISSA

Dilluns 27 de novembre de 2023 es reuní, amb caràcter ordinari, la Mesa Sectorial d’Educació amb la presència, entre d’altres, del conseller d’Educació, Sr. Vera, el director general de Personal Docent, Sr. Ruiz, i el director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures, Sr. Alonso.

L’Administració va informar que la borsa d’interins s’obrirà el mes de desembre i va convocar una mesa tècnica per a negociar aquest tema el dia 5 del pròxim mes. A més, el conseller va anunciar que presentarà el Decret d’Escolarització a la mesa sectorial d’Educació.

El conseller Vera va informar que el nombre aproximat de places convocades a les oposicions del 2024 serà de 320. Es convocaran totes les places pendents de 2021, totes les places de 2022 (excepte 88 places de mestre) i quedaran pendents 202 places de 2023. Així mateix, es va informar que a priori no hi haurà canvis en el Reial decret que regula la convocatòria d’oposicions. En qualsevol cas, i en virtut del compliment del punt 6 de l’Acord marc, les oposicions es convocaran per illes. L’Administració va comunicar la quantitat provisional de places de cada especialitat però no pot determinar quantes places hi haurà a cada illa fins que no s’hagi posat fi al concurs general de trasllats d’enguany. La previsió és que la majoria de les places es convoquin a Menorca i a les Pitiüses.

Al torn obert de paraula, UOB va retreure al conseller l’endarreriment de l’Administració a l’hora de tractar alguns punts de l’acord marc que s’han de negociar enguany: llicències per estudis, millores de tutoria, retorn a les 35 hores, pla de climatització de centres, el complement salarial per funcionaris de carrera docents del cos a extingir de professors tècnics, etc.

El conseller es va comprometre a establir una calendarització concreta d’aquests punts de l’acord marc i posar fil a l’agulla amb els temes més urgents.