Sra Prohens, “es nostro bilingüisme” és la mort de la llengua i cultura catalanes!

Comunicat premsa acord PP - VOXLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

Sra. Prohens, que no té memòria, vostè? No recorda aquella tristíssima (per a vostè) campanya electoral del 2015 on es va veure obligada a donar la cara perquè el seu Senyor, el defenestrat José Ramón Bauzá, no volia sortir del cau? Recorda el perquè de tot plegat? Sí, això és: el català. El català. La nostra llengua. Perquè allò que ens és propi no és el bilingüisme, artifici colonialista que pot enriquir un individu determinat alhora que destrueix la comunitat lingüística i cultural on viu.

Faci memòria, Sra. Prohens: un Govern fill de l’odi és una assegurança de derrota electoral. Si ara vostè, empesa pels seus socis extremistes, declara la guerra a la llengua pròpia de les Balears, si no assegura que tot habitant d’aquest país pugui adreçar-se a l’Administració que paga amb els seus impostos en la llengua que li pertany, per por que un funcionari mal format no el pugui o vulgui entendre, si aquest mateix ciutadà no pot adreçar-se a una oficina pública que vetlli pels seus drets lingüístics en veure’ls atropellats, aleshores de quina llibertat ens està parlant?

No ens enganem, Sra. Prohens: és veritat que a aquestes illes manca llibertat lingüística, però manca per als catalanoparlants. La combinació de diglòssia i cultura colonial han creat una mena de “brou cultural” on el català torna a ser llengua de segona, gairebé com si haguéssim retrocedit al temps del franquisme.

És per això que parlam d’emergència lingüística. És per això que UOB Ensenyament va liderar i pressionar per al punt 30 del nou Acord Marc –d’obligat compliment– per tal de reconduir la situació. Romandrem vigilants i n’exigirem el seu compliment. És per això que a UOB sabem que la “lliure elecció de llengua” és un simple pretext per matar el català.

Futura presidenta, la primera obligació d’un governant és complir i fer complir les lleis, començant per l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i continuant per la Llei de Normalització Lingüística. No ho vol fer? No passi pena, ens trobarà a la trinxera contrària.

Aquest és el missatge d’UOB Ensenyament: contra el seu odi, el nostre amor cap a la llengua i cultura pròpia del nostre país. Contra el seu afany colonialista, el nostre crit de llibertat. Contra la seva reacció, la nostra empenta. Repetim ara, i demostrarem amb actes, el nostre lema històric: AMB EL CATALÀ, NI UNA PASSA ENRERE!