Oposicions docents o turisme de borratxera

tribunals desplaçatstribunals desplaçats

UOB Ensenyament ha denunciat, des del principi, la manca de planificació de les proves selectives d’aquest curs. No obstant això, la Conselleria d’Educació s’ha limitat a posar “pegats” al problema i a excusar-se amb les traves marcades pel procés d’estabilització, fixat des de Madrid. No ens repetirem anunciant-les de nou, sinó que ens centram a continuar instant a la Conselleria a minvar la problemàtica que se’n deriva d’aquest procés.

En aquest sentit, a finals del passat mes de maig, ja vam registrar una instància demanant que els docents que formen part de tribunals d’una illa diferent de la de la seva residència habitual rebessin indemnitzacions per despeses de viatge una vegada per setmana mentre duri el procediment selectiu. La resposta ha estat nul·la per part de Conselleria.

Avui, i arran de les queixes rebudes pel col·lectiu de docents desplaçats per formar part dels tribunals, n’hem tornat a registrar una de nova. En aquesta denunciem la manca d’anticipació del procés i les consegüents dificultats d’organització familiar dels seus membres. Per això, els hem instat a informar immediatament de la planificació a tots els afectats per les oposicions ordinàries del diumenge que ve. No pot ser que a quatre dies de la convocatòria de les primeres proves encara no hagin rebut cap informació sobre horaris de vols o passatges, allotjament i transport.

També, a més, de recordar-los que no hem rebut resposta a la instància de finals de maig, els hem instat a reconsiderar l’allotjament de certs tribunals, fruit de les queixes dels docents que ja es van haver de desplaçar el passat cap de setmana i que foren allotjats en alguna de les zones conegudes com de turisme de borratxera. Hem volgut incidir en la necessitat que els docents puguin descansar en condicions òptimes i en què implica evitar, de primeres, les ubicacions més problemàtiques.