PBAU 2023: La UIB i la Conselleria es davallen els calçons

La UIB i la Conselleria es davallen els calçonsLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

La UOB Ensenyament considera molt greu que la Conselleria d’Educació i la UIB hagin decidit repartir els models d’examen de la PBAU en català i castellà.

Després que els espanyolistes de PLIS Educacion presentassin un recurs i el TJSIB l’admetés a tràmit, des de Plataforma per la Llengua es personaren per defensar la situació actual i el 22 de maig el tribunal va donar un termini de 10 dies a PLIS per manca de legitimació, per tant, aquests tempos fan pràcticament inviable el recurs.

Exigim que quan falta només un dia per començar les proves, es retorni al model en el qual es dona la prova en català per defecte i l’alumnat que així ho desitgi demani el model en castellà. No té ni cap ni peus que sense haver-hi un pronunciament de la justícia i sense que hi hagi temps probable perquè el recurs prosperi, es posin d’excusa sentències que s’han dictaminat en altres comunitats: la llengua pròpia no pot sofrir aquesta reculada per mor de l’extrema dreta.

De cap manera consentirem que un model que protegeix una llengua que es troba minoritzada, com és el cas del català, pugui passar a convertir-se en un model bilingüe com pretenen els que la volen morta.

La volem ben viva! El català no es toca!