UOB celebra la contractació de personal administratiu per als CEPA

Consell Escolar Persones AdultesLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

Ahir dematí, 23 de febrer, UOB Ensenyament va assistir a la 3a sessió ordinària del Ple del Consell de l’Educació de Persones Adultes, presidit pel Director General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, i amb l’assistència parcial del Conseller d’Educació, que negociava l’Acord Marc amb els companys de UOB assistents a la Mesa Sectorial.

A la proposta inicial es van incorporar, gràcies a les esmenes presentades, tres novetats destacables: la primera, referent a la contractació de personal administratiu a mitja jornada per a cada un dels CEPA de les Illes Balears (reivindicació històrica d’UOB Ensenyament) i que va aconseguir majoria a la votació; també es va aconseguir el compromís de la Direcció General de fer divulgació de l’oferta educativa dels centres de formació de Persones Adultes, així com d’establir una normativa sobre la semipresencialitat d’aquest tipus de formació, facilitant així el seu seguiment per a les persones amb dificultats per a seguir un model de presencialitat.

Seguidament es va aprovar l’informe anual sobre l’estat de la formació permanent de Persones Adultes a les Illes Balears, que constata que hi ha una disminució significativa en el nombre d’alumnes dels CEPA a causa de l’allargament de la temporada turística i la situació de plena ocupació. Aquest informe també fa referència al Projecte de decret d’ordenació i currículum d’ESPA, que s’ha de redactar,revisar i adaptar, i a la col·laboració amb la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i EOI-CEPA entre d’altres.