Ajudes de Fons Social: urgeix una actualització

Fons socialLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

Circular 262 (3)/2022

Ahir, dijous dia 15, es va reunir com cada mes la Comissió de Fons social, de la qual en formen part representants de la Conselleria i dels diferents sindicats.

Recordam que a aquestes sessions es presenta la documentació referida a:

  • Bestretes ordinàries i extraordinàries.
  • Llistat d’ajudes denegades (motiu de denegació).
  • Llistat d’ajudes concedides (tipus d’ajuda, data d’inici, import).

UOB Ensenyament va aprofitar el torn obert de paraula per demanar per enèsima vegada i fer constar en acta que es revisi el decret de Fons social, que no s’ha tocat des del 2002, tant pel que fa a quanties econòmiques com a conceptes d’altres ajuts no reconeguts actualment.

En concret, també vàrem recordar que dins la modalitat d’ajudes per estudis que té per objecte sufragar, en part (llibres i material), les despeses que el personal docent no universitari al servei de la comunitat autònoma de les Illes Balears realitzi en matèria d’estudis oficials universitaris o d’estudis oficials de règim especial, pel fet que els cursi ell mateix o els seus fills majors de devuit anys i menors de vint-i-cinc, s’hi haurien d’incloure els estudis de cicles formatius de grau superior, ja que el Ministeri també els considera Estudis Superiors.

La revisió del decret està reclamada des de desembre de 2016 i la proposta d’actualització es va aprovar per unanimitat a la Mesa sectorial del 13/02/18. Funció pública continua donant la callada per resposta.

A la petició d’UOB, Miquel Bujosa, cap de servei de Primària, en aquesta ocasió va respondre que Fons Social no pot modificar aquest decret i ens va convidar a plantejar-ho al torn obert de paraula d’una mesa sectorial.

Així ho farem.