UOB aconsegueix una millora sense precedents pel que fa a la conciliació familiar

Circular 228/2021

La convocatòria per sol·licitar una comissió de serveis que avui s’ha publicat al BOIB on s’estableixen les instruccions que regiran el procés ha inclòs una reivindicació feta per part d’UOB a la darrera mesa sectorial de comissions de serveis. Podeu consultar-ho AQUÍ

Es tracta de la possibilitat que els dos cònjuges o membres d’una parella estable formada per dos funcionaris de carrera puguin sol·licitar la comissió de serveis per motius de conciliació familiar i laboral.

Des d’UOB celebram aquesta millora en les causes que permeten demanar una comissió de serveis, ja que d’aquesta manera els dos funcionaris de carrera poden sol·licitar la comissió de serveis i col·laborar a parts iguals en la criança dels infants o en la gestió de la llar. 

Entenem que les possibilitats de conciliació familiar i laboral que obre aquesta novetat permetran reduir la  bretxa de gènere que molt sovint s’amaga darrere l’assumpció de la gestió de la llar o l’acompanyament i criança dels infants gràcies a una implicació paritària dels dos membres de la parella.

Conscients que encara queda molt camí per recórrer, no farem cap passa enrere en els drets adquirits en pro d’una veritable conciliació laboral i familiar i per la reducció de la bretxa de gènere.