UOB considera totalment insuficient la quota docent que proposa Educació

Circular 200/2020

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear considera totalment insuficient la quota docent proposada per Educació al document “Proposta criteris distribució quota addicional professorat COVID-19 i altres qüestions per al curs 2020-21“, pels motius següents:

– Continua sense preveure l’habilitació d’espais per desdoblar grups i respectar la distància de seguretat sanitària.

– Els mestres de reforç que proposa per als grups d’infantil i primària que superin els 25 alumnes per aula no solucionen el problema de la distància de seguretat. Per altra banda, tots els grups que superin els 25 alumnes a la matrícula de juliol s’han de desdoblar per llei, perquè el 10% extra només es pot permetre legalment en cas de matrícula extraordinària per a alumnes d’incorporació tardana.

– El mateix es pot dir pel que fa a la proposta de reforçar “amb un professor cada un dels nivells d’ESO que superin la ràtio de 30 alumnes per grup, i de 35 al Batxillerat.”. Per altra banda, no queda clar si s’ofereix un professor per matèria, per grup o per nivell.

– Si bé preveu que hi pugui haver desdoblaments a “educació infantil, primària, secundària i batxillerat”, només es compromet a pagar la feina de tutor “fins a un màxim del 20%” de les noves tutories, donant per fet que es puguin crear tutories sense dret a ser cobrades.

Per tot plegat, UOB continuarà exigint en mesa sectorial que s’incrementi la quota docent dels centres i s’habilitin els espais necessaris amb el criteri prioritari i irrenunciable de garantir la distància de seguretat sanitària.

Palma, 20 de juliol de 2020

 UH, 18.7.2020

 

Diari de Balears:

 

 AraBalears, 20.7.2020

 

UH, 21.7.2020

Daily Bulletin, 21.7.2020