UOB reclama ajornar les oposicions docents a 2021

Circular 173/2020

COMUNICAT DE PREMSA

La sectorial d’Ensenyament d’Unió Obrera Balear, després de consultar els afiliats per via telemàtica, reclamarà l’ajornament de les oposicions a 2021 a la mesa sectorial d’avui. Un 91,56% dels afiliats que han participat a la votació s’han decantat a favor d’aquesta mesura, per un 8,44% que han optat per mantenir-les el juliol.

UOB recorda que sempre ha posat per davant la salut dels docents i constata que no hi ha garanties que la crisi sanitària hagi acabat a la data prevista d’inici de les proves. Per altra banda, el fet que altres comunitats autònomes ajornin les oposicions un any distorsionaria la convocatòria a les Balears. UOB s’ha posicionat en reiterades ocasions contra l’efecte cridada perquè per a nosaltres la insularitat és un fet diferencial determinant.

Així mateix, la situació de confinament, estat d’alarma, angoixa, etc., per la qual passam els docents aquests dies, igual que la resta de la població, impedeix preparar les proves en condicions acceptables.

Per tot plegat, exigim al conseller d’Educació, Martí March, que rectifiqui la intenció de mantenir les oposicions el juliol d’enguany i les ajorni fins a l’any que ve.

Palma, 27 de març de 2020