UOB torna a reclamar en mesa sectorial la retirada del registre horari

Circular 151/2019 – 2

A la mesa sectorial d’ahir dimarts, el director general de Planificació, Antonio Morante, va anunciar una mesa sectorial sobre el registre horari el mes d’octubre, segons va dir per recollir propostes i incidències per millorar el sistema, que consideren “en període de proves”. També va afirmar que el tema ja es va negociar i aprovar a la mesa sectorial de l’1 de juliol, on UOB s’hi va oposar. Ahir UOB va tornar a exigir la retirada de la mesura.

El director general va dir que el registre no controla la jornada laboral, sinó la presència al centre. Això suposa admetre, com ja hem denunciat, que penalitza els retards i faltes, cosa que ja es feia sense necessitat de fitxar, i que en canvi no reconeix les hores extra que es fan tan dins com fora del centre.

Pel que fa a la base legal, que encara esperam que ens expliquin per escrit d’ençà que registràrem la pregunta el 15 de juliol, el sr. Morante va dir que és la resolució del conseller March amb les instruccions d’inici de curs i l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

Davant això, cal dir el següent:

– Si bé l’EBEP diu que el personal docent es regirà per la legislació dictada per l’Estat i les comunitats autònomes en l’àmbit de les seves competències (article 2.3), la resolució del conseller March referent a les instruccions d’inici de curs ni tan sols s’ha publicat al BOIB, i les instruccions en sí només són un PDF sense signar.

– La Resolució de 28 de febrer de 2019 de la Secretaria d’Estat de Funció Publica sobre jornada i horaris, que substitueix la de 28 de desembre de 2012, i que a l’article 11 estableix el registre horari, manté la disposició que n’exclou el personal docent per la seva “naturalesa singular”, entre altres treballadors públics, a l’article 1.2 (les negretes són nostres):

  • 1.2 Las normas contenidas en la presente Resolución no se aplicarán al personal militar de las Fuerzas Armadas, ni al personal de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado; ni al personal de las entidades citadas en el apartado anterior destinado en instituciones y establecimientos penitenciarios o en instituciones y establecimientos sanitarios; ni al personal que preste servicios en centros docentes o de apoyo a la docencia.

Recordam que hi ha un model de recollida de signatures per demanar en tots els centres públics de Balears un claustre extraordinari per tractar la imposició de fitxar, que podeu descarregar AQUÍ.