UOB denuncia la burocràcia inútil i abusiva de la LOMCE

Circular 76/2018

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, denuncia la burocràcia inútil i abusiva en forma de programacions d’aula, proves externes d’avaluació, etc., que la LOMCE i la Conselleria d’Educació ens imposa als docents i lleva temps a la tasca principal que és la d’ensenyar.

Pensam que és legítim que se’ns demani la programació anual de les assignatures que impartim, amb els continguts, criteris d’avaluació, temporalització, etc., però és absurd que se’ns obligui a especificar dia per dia la programació d’aula, quan tothom sap que durant el curs ens podem trobar amb la necessitat de reforçar determinats continguts o la possibilitat d’ampliar-los, sortides i activitats extraescolars, problemes imprevists amb els recursos, baixes per malaltia, etc.

L’exigència de la LOMCE d’avaluar una quantitat ingent d’aspectes detallats de cada matèria, sovint impossibles d’assolir, obliga a adaptar-hi les programacions i avaluacions i a fer més exàmens, sobrecarrega amb feines improductives i perjudica el procés d’aprenentatge.

Les proves d’avaluació externes ordenades per la Conselleria, per altra banda, lleven hores de feina a l’aula, preparació de classes, correcció d’exàmens, etc., tenen com a finalitat publicar unes estadístiques que es podrien fer a partir de les avaluacions que els centres ja duen a terme, i comporten el perill permanent de ser utilitzades per establir rànquings de centres.

Des d’UOB reclamam a Inspecció Educativa que s’ocupi de comprovar que els centres compleixen la llei en matèria de ràtios i superfícies mínimes per alumne, que disposen dels recursos, espais i condicions de treball adequats, i que vetlli en definitiva per la qualitat de l’ensenyament, i deixi d’actuar com a còmplice de la LOMCE sobrecarregant-nos de tasques inútils i de cara a la galeria. Així mateix, exigim una vegada més competències plenes en ensenyament i la derogació immediata de la LOMCE.

Palma, 18 de gener de 2018