INFORME: Segona mesa tècnica sobre projecte d’ordre d’orientació

  

Avui dematí s’ha duit a terme a la Conselleria la segona i darrera mesa tècnica per tractar el segon Esborrany del Projecte d’ordre sobre els serveis d’orientació educativa, social i professional en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears,. (vegeu AQUÍ informe sobre la primera mesa).

D’aquesta reunió podem destacar:

  • Article 19, Concepte i estructura dels DO: El professorat de FOL ja no surt com a membre dels departaments d’orientació per aplicació del ROC, a indicació de Planificació. De totes maneres han dit que ho tornaran a parlar amb Planificació, perquè el text manté a l’article 20 les funcions d’aquests docents.
  • Article 25, Tipologia d’Equips Especialitzats i finalitat: El suport dels equips també s’oferirà als departaments d’orientació, tal com apareixia al primer esborrany.
  • Article 27, Gestió dels Equips Especialitzats: Des d’UOB hem demanat que l’elecció dels directors es faci “a proposta dels components del propi equip”, com constava al primer esborrany, i no aplicant la Resolució de concurs de mèrits per a la selecció de directors com es proposa al segon. Han dit que ho revisaran.

Els representants de la Direcció General d’Innovació han informat sobre la situació actual dels diferents serveis. Es preveu que a finals de gener o principis de febrer es convoqui la mesa sectorial per aprovar el text definitiu.

Per part de l’Administració han assistit el director general d’Innovació, Jaume Ribas, la coordinadora del Servei d’Atenció a la Diversitat (SAD), Asunción Sempere, la directora del Institut per a l’Educació de la Primera Infància, Francisca Mas, i els responsables del SAD Antònia Magraner, Juan Carlos Piñero i Concepció Lladó.