La Conselleria acabarà imposant les comissions de serveis per a projectes

La Conselleria tirarà endavant les comissions de serveis per a places de projectes educatius de centre, que la setmana passada van rebre el rebuig unànime dels sindicats. El nou esborrany, que podeu veure AQUÍ, manté els punts que van fer que no li donàssim la nostra aprovació:

  • Són comissions prorrogables indefinidament, cosa que bloqueja les places i impedeix la lliure concurrència.
  • Permeten perfilar fins a un 20% de la quota, que aquest segon esborrany continua sense aclarir si és es refereix la quota total, cosa que suposaria unes 2.200 places, o només a les vacants.

A la mesa sectorial d’ahir dijous els representants d’UOB vam tornar a manifestar la nostra oposició i vam recordar un cop més que les comissions de serveis ordinàries ja inclouen places per a projectes, programes i plans d’innovació. També insistírem que alguna cosa falla quan uns projectes educatius que en teoria compten amb el suport del claustre es veuen obligats a recórrer a docents d’altres centres per dur-los a terme. En tot cas s’ha obert la porta a perfilar unes places que si no es cobreixen amb comissions de serveis s’hauran d’adjudicar a interins, i cal no oblidar que les associacions de directors no han renunciat a l’objectiu d’adjudicar places d’interins a dit.