Majors de 55 anys: un curs més sense les tres hores de reducció a secundària

A la mesa sectorial d’ahir es va tractar com a segon punt la proposta de reducció horària per als majors de 55 anys, que ajorna al curs 18-19 la reducció de fins a tres hores a secundària. Com ja vam avançar, des d’UOB ens hi vam oposar i vam reclamar el retorn immediat per al proper curs de les tres hores de reducció no només a primària, sinó també a secundària.

Els representants de Planificació van dir que no ho poden fer per motius pressupostaris (segons els seus càlculs són 50 docents més per hora lectiva de reducció), que es veuen obligats a optar entre reforçar l’atenció a la diversitat o els majors de 55 anys, i que el proper curs prioritzen primària perquè les quotes estan millor a secundària.

Tornam a topar per tant amb la manca de finançament estatal, davant la qual vam insistir a demanar a la Conselleria i el Govern més contundència, valentia i denúncia a l’opinió pública.

Van acceptar especificar a les instruccions que les guàrdies de les complementàries en substitució de les lectives seran guàrdies de biblioteca, com ja constava abans.

Si la reducció de fins a tres hores a secundària s’ofereix finalment el curs 18-19, hauran estat vuit cursos sense haver pogut accedir aquesta opció.

La proposta aprovada inclou el cobrament dels complements de tutoria i departament a partir de 2018 amb efectes retroactius a setembre d’enguany.