Reclamam estades formatives en empreses en horari lectiu i remunerades

La directora general de FP, Maria Francisca Alorda, amb el conseller d’Educació Martí March

Ahir va tenir lloc una mesa sectorial extraordinària per tractar l’esborrany d’Ordre que regularà les estades formatives en empreses i entitats i on es va informar també sobre l’oferta de FP per al curs 2017-2018.

Pel que fa al primer punt, els representants d’UOB reclamàrem el següent:

  • Que les estades es puguin fer en horari lectiu, remunerades i amb la corresponent substitució al centre educatiu, en contra del que diu l’article 5.3 de l’esborrany. L’Ordre planteja una formació d’un màxim de 100 hores i un màxim 40 hores setmanals, cosa que suposaria una substitució de dues o tres setmanes que la Conselleria hauria d’assumir (l’any passat hi va haver 20 sol·licituds presentades i acceptades i enguany són 39).
  • Que les estades fora de la illa de residència (l’Ordre preveu que es puguin fer a la Unió Europea) rebin ajudes en concepte de passatge, estança, etc.
  • Que hi puguin participar no només els docents que “imparteixen” classe (Articles 1 i 3), sinó també els interins que formen part de les borses i no han obtingut plaça.
  • Que els sindicats siguin presents a la comissió de selecció de sol·licitants.

La directora general de Formació del Professorat i FP en va prendre nota i s’haurà de veure com queda el redactat final. L’únic punt que es va acceptar explícitament, al nostre entendre, va ser el de la participació sindical a la comissió de selecció.

L’esborrany, que no canvia gaire respecte a l’Ordre anterior, permetrà fer la formació dins la UE i a l’estiu, demanarà a l’interessat que justifiqui el projecte “en relació a l’actualització professional” i la seva utilitat a l’aula, i es manté l’assegurança que ja hi ha contractada. El text ara ha de passar pel Consell de Formació Professional, Consell Escolar, Consultiu, etc.

Segons van explicar els representants de l’Administració, els treballadors es posen en contacte amb les empreses a través d’un acord de la Conselleria amb la CAEB, que també inclou la realització d’activitats conjuntes.

Per part de la Conselleria hi foren presents la directora general de Formació del Professorat i FP, Maria Francisca Alorda; la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, que s’hagué d’absentar poc després d’obrir la sessió; el cap de Servei de Formació del Professorat, Tomeu Barceló; i el cap de Departament de FP i Qualificacions Professionals, Lluc Mas.

Informam en una altra entrada del blog sobre l’oferta formativa de FP per al curs 2017-2018.