La revisió de les ajudes del Fons social, en mans de Funció Pública

A la mesa sectorial de divendres passat els representants d’UOB vam recordar que a la comissió de Fons social de desembre vam reclamar que la revisió i actualització del decret 128/2002 es dugués a mesa sectorial, i vam demanar perquè no constava a l’ordre del dia. La directora general de Personal docent va respondre que ha traslladat a Funció Pública les propostes de modificació presentades pels sindicats, i l’ha instada a decidir com dur-ho endavant, és a dir si el nou decret el pot fer Educació o si se n’ha de redactar un de conjunt per a tots els sectors a través d’una mesa general. Avui dematí així ho han tornat a explicar els representants de l’Administració durant la comissió d’Acció social d’Educació.

Des d’UOB exigim una resposta immediata de Funció Pública i que no es torni a dilatar més la revisió d’un decret que ha quedat obsolet i ofereix unes prestacions inferiors, per exemple, a les que tenen a sanitat.

Pel que fa a la comissió d’avui, s’ha informat de la concessió el mes de gener de 15 bestretes extraordinàries per un total de 142.118,79 euros i 21 ordinàries per un total de 58.194,42 euros.

S’han concedit també dues ajudes per atenció a la discapacitat (dues denegades), 48 per a fills menors de 18 anys i 34 ajudes d’estudis al personal i fills de la comunitat autònoma (sis denegades). S’ha denegat una ajuda per despeses d’assistència sanitària per no estar cobert pel fons social el concepte presentat.

Les ajudes no podran incorporar l’increment de l’1% del salari previst per a enguany mentre no s’hagin aprovat els pressuposts generals de l’Estat.

Recordau que les ajudes per a estudis oficials, dels docents i dels seus fills majors de devuit anys i menors de vint-i-cinc, es poden demanar DES DE L’1 DE GENER FINS AL 30 D’ABRIL.

Tota la informació sobre el Fons social AQUÍ.