L’Assemblea diu NO a l’oferta de la Conselleria i la durà a votació als centres

L’Assemblea de Docents reunida ahir a l’IES Sineu acordà unànimement no aprovar la darrera oferta de la Conselleria, que es continua considerant insuficient, poc concreta i sense garanties. Es tornà a constatar l’absència d’un pla de xoc per a las ràtios desbordades; un compromís clar de recuperació de la plantilla perduda, sobre tot pel que fa als equips de suport, que continuen sense un diagnòstic de les seves mancances; la pròrroga de les retallades, que afecten els horaris lectius i complements retributius, etc. Es criticà també el silenci de la Conselleria pel que fa al percentatge del pressupost general que preveu destinar a l’ensenyament, així com el fet que la darrera proposta, a l’espera de conèixer la la resta de partides, suposi un augment de només dues dècimes i deixar-lo al voltant del 3% del PIB, quan hi ha el compromís electoral d’arribar al 5%.

Després d’aquesta anàlisi s’acordà sotmetre el document a votació als centres educatius. Al mateix temps, no es descarten mobilitzacions i altres mesures de pressió, vaga inclosa, si les negociacions no avancen.

A l’inici de l’Assemblea es feu la lectura d’un poema en memòria del company i amic Miquel Albero, a qui es dedicà un llarg aplaudiment. Descansi en pau.

Coratge i força, companys!

Recull de premsa: