Despesa de recursos descomunal


Des d’UOB Ensenyament volem posar de manifest, el nostre malestar amb la Conselleria d’Educació i Universitats. 

Ahir, dijous 11 d’abril, es va publicar una notícia vers les SpainSkills. El Ministeri d’Educació i Formació Professional organitza i promou competicions de destreses per divulgar la Formació Professional i estimular als estudiants, al professorat i a les empreses. L’objectiu és difondre informació i compartir coneixement sobre l’evolució de les destreses professionals, així com fomentar la qualitat, la innovació i l’intercanvi cultural entre competidors i experts de tot el món.

Des d’UOB Ensenyament ens sembla una bona eina per promoure la Formació Professional. Emperò, quina va ser la nostra sorpresa? Doncs que hi havien assistit més de 60 orientadors de les Illes Balears. Més de 60 orientadors que han deixat el seu lloc de feina, han deixat la seva atenció a l’alumnat dels centres educatius per assistir a una trobada on, de les Illes Balears, hi participaven només 18 alumnes. És necessària aquesta proporció? Més de tres orientadors per cada alumne participant? De veritat, amb totes les mancances que trobem dins el nostre sistema educatiu s’ha de fer aquesta despesa gegantesca?

Donat el context en què es troba el sistema educatiu de les Illes Balears actualment, UOB Ensenyament insta la Conselleria d’Educació i Universitat a racionalitzar els recursos i a evitar despeses innecessàries.

Palma, 12 d’abril de 2024