Parla en espanyol! On queda la nostra llengua?

COMUNICAT DE PREMSA

Davant la imposició que ha sofert una professora d’un centre de Mallorca que s’ha vist obligada a fer una reunió de famílies en castellà, UOB defensa el dret de realitzar en català, com a llengua vehicular del centre, qualsevol tipus de reunió o comunicat.

Les darreres setmanes assistim a un retrocés en els drets dels parlants de la llengua d’aquí i, per tant, un menyspreu a la nostra cultura i identitat com a poble. Tenim clar que si la Sra. Prohens és incapaç de defensar la nostra llengua davant els atacs que es fan des de l’extrema dreta, ben poc li preocupen les nostres arrels.

Exigim a l’Administració mesures concretes en la defensa del català i que vetlli pel compliment de la llei vigent (article 22,1 de la Llei de Normalització Lingüística: El Govern de la Comunitat Autònoma […] ha d’establir els mitjans necessaris encaminats a fer realitat l’ús normal d’aquest idioma [el català] com a vehicle usual en l’àmbit de l’ensenyament en tots els centres docents).

A més, des de UOB exigim que l’Administració no es posi de costat davant aquestes agressions supremacistes i prengui les mesures adients perquè no es tornin a repetir. Així mateix, pregam a qualsevol docent que sigui víctima d’una agressió que denunciï els fets.

Palma, 19 d’octubre de 2023