Els tribunals també tenen família

Els tribunals també tenen famíliaLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

Després de les primeres reunions dels membres dels tribunals d’oposicions amb la Conselleria d’Educació i FP, aquells que en formaran part tenen la necessitat de començar a organitzar-se i planificar-se de cara al procés selectiu. És per això, que una de les problemàtiques detectades ha estat la generalitat de les indemnitzacions per raó del servei, les quals no preveuen la casuística de l’alta mobilitat de la convocatòria d’aquest curs, i les dificultats de conciliació que aquesta suposa.

Des d’UOB Ensenyament volem posar de manifest la urgent necessitat que aquells docents que formaran part de tribunals d’una illa diferent de la de la seva residència habitual rebin indemnitzacions per despeses de viatge una vegada per setmana mentre duri el procediment selectiu. Actualment, el Decret 16/2016, de 8 d’abril, que regula les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l’Administració autonòmica de les Illes Balears, només preveu la quantia de la indemnització pel bitllet o passatge corresponent a l’inici i al final de la prestació del servei, però no preveu despeses d’aquest tipus durant el desenvolupament de la tasca. Això, sumat a les particularitats excepcionals de la convocatòria actual, en la qual, molts membres de tribunals es veuran obligats a desplaçar-se a altres illes, fet no apreciable en cursos anteriors, implicarà importants dificultats de conciliació familiar i laboral. Aquests professionals han de poder visitar els seus familiars durant el procés, el qual es pot arribar a allargar fins a un mes, i veure’n compensades les despeses derivades. Ser membre de tribunal no ha de dur implícit cap cost pels docents.

UOB Ensenyament insta la Conselleria a incloure en les instruccions corresponents aquesta casuística i així posar solució a n’aquest problema.