A mateixa feina, mateix salari! Equiparació salarial per a TOT el professorat d’FP!

Formació professionalLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB
Reunió bilateral Direcció General de Personal Docent i UOB Ensenyament

Dimarts passat, a la reunió bilateral que mantinguérem amb la Direcció General de Personal Docent vàrem posar damunt la taula una reivindicació que entronca amb un dels principis fundacionals d’UOB Ensenyament: a mateixa feina, mateix salari.
No ens passa pel cap el fet que dos companys d’un mateix departament, puguin estar impartint els mateixos mòduls (FP) en els mateixos nivells i no cobrar el mateix salari.
Concretament, el que vàrem defensar va ser la creació d’un complement autonòmic específic per als companys d’FP que pel fet de no tenir una titulació universitària no passaran al grup A1 segons el que estableix la suposada integració que s’ha regulat des de Madrid amb el RD 800/2022 de 4 d’octubre.
Aquesta fórmula, que és competència autonòmica, ja s’aplica a Euskadi i s’està negociant a Catalunya per a fer una equiparació salarial real de tot el professorat d’FP, tot i que per llei els companys que no compten amb una titulació universitària restin dins el grup A2.
De fet, aquesta fórmula ja s’està aplicant a Balears amb els companys del cos de mestres que varen passar a impartir docència al primer cicle de Secundària. Tot i restar dins el grup A2, aquests companys reben dins la seva nòmina un complement específic per equiparar (si bé no al 100%) el seu sou amb el sou d’un professor d’ESO que sí que està dins el grup A1.
Així les coses, no hi ha cap limitació a nivell de competències o legal perquè la Conselleria d’Educació no accepti la proposta d’UOB Ensenyament. Per altra banda, tampoc acceptarem cap tipus d’excusa de tipus pressupostari perquè som ben conscients que estam parlant d’un grup reduït de casos i que, a més, s’anirà reduint perquè molts d’aquests companys els manquen pocs cursos per arribar a l’edat de jubilació.

Des d’UOB Ensenyament lluitarem per fer efectiva aquesta reivindicació aprofitant el context de negociació del Segon Acord Marc.