A l’IES Inca també n’estan fins al monyo de la LOMLOE!

Rebuig LOMLOE IES IncaLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

Avui mateix s’ha fet públic el comunicat que l’IES Inca ha enviat al director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antonio Morante on es rebutja l’estructura curricular que planteja la LOMLOE per a l’ESO i Batxillerat. Podeu llegir el comunicat AQUÍ.

D’aquesta manera l’IES Inca s’afegeix a un degoteig de centres, la majoria dels quals són IES, que diuen prou davant uns currículums impossibles d’aplicar amb rigorositat i objectivitat i que coaccionen la llibertat de càtedra pel que fa a la metodologia a emprar per a cada moment i matèria. 

A través del consens, el claustre de l’IES Inca ha elaborat un argumentari per expressar el seu malestar en com s’està aplicant la LOMLOE.

Paga la pena llegir el comunicat de l’IES Inca perquè, després d’un trimestre d’implantació de la LOMLOE, hi trobam una crítica ben fonamentada sobre aquells aspectes curriculars de la LOMLOE que converteixen l’educació en un exercici de recerca permanent de justificacions burocràtiques. On abans regia el criteri del professorat ara ens topam amb els criteris d’avaluació, la clau de volta de la LOMLOE. Uns criteris d’avaluació ideats pels “experts en educació” de Madrid i traslladats fidelment pels tècnics de la nostra conselleria als currículums autonòmics. 

L’assemblea d’UOB Ensenyament es va posicionar en contra del fons de la LOMLOE així com les formes amb les quals s’ha implantat. Per aquest motiu des d’UOB no deixarem de donar suport a tots els centres que lliurement decideixen alçar la veu contra aquesta imposició didàctica que representa la LOMLOE.