Fem-ho pels docents: negociem la Carrera Professional!

Comunicat premsa acord marcLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

COMUNICAT DE PREMSA

El passat divendres, 18 de novembre, la Conselleria d’Educació i Formació Professional convocà una Mesa Tècnica sobre retribucions en el context de la negociació d’un nou acord marc per als funcionaris docents de les Illes Balears, presidida pel secretari general de la Conselleria, el Sr. Tomeu Barceló.

La clau de volta de la Mesa fou la presentació del model de futura carrera professional docent, proposat per la Conselleria. Un model que els representants d’Educació es neguen a posar per escrit i que es presenta com l’únic possible, perquè per a la Conselleria la seva acceptació prèvia per part dels sindicats és una condició sine qua non per encetar el procés de negociació. Finalment, els dits representants donaren als sindicats el termini d’una setmana per donar una resposta escrita en relació amb la seva acceptació o no d’un model que, insistim, no han volgut posar per escrit.

Sense entrar al contingut del model, UOB Ensenyament, sempre oberta a tota negociació transparent i sincera, vol mostrar el seu rebuig frontal davant el tarannà negociador dels dirigents de la Conselleria. És inacceptable exigir respostes escrites quan no es proporcionen documents de treball. És inacceptable presentar ultimàtums amb amenaces implícites de deixar sense carrera professional el col·lectiu docent si els seus representants sindicals no accepten un model establert de manera unilateral i sense negociació prèvia. És inacceptable aquest tarannà autoritari i inflexible. Tot plegat, UOB Ensenyament ho interpreta com a un menyspreu als docents de les Illes Balears.

UOB Ensenyament, que representa un altre model institucional, i que té una altra manera de comprendre el concepte de negociació, proposarà un model de carrera professional a l’alçada d’allò que mereixen els docents de les nostres illes, i que permeti engegar el procés negociador amb esperit constructiu.