UOB Ensenyament segueix lluitant per la millora i transparència en els processos d’adjudicacions i de tutorització de persones interines

Avui, divendres 11 de juny, s’ha celebrat la Mesa Sectorial d’Educació per tractar:

  • El procés d’adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d’horari, per als funcionaris docents als quals se’ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis, per als funcionaris docents en pràctiques i per als aspirants a funcionaris interins docents a centres públics d’ensenyament no universitari.
  • L’establiment del procediment de tutorització dels funcionaris interins docents per al curs 2021-2022.

Pel que fa a les adjudicacions, un dels canvis més notoris és que totes aquelles persones interines que facin la tria, a banda d’establir un ordre de preferència com sempre s’ha fet, les places es podran ordenar segons dos nous criteris: places d’adjudicació preferents i places d’adjudicació no preferents. D’aquesta manera a l’hora de fer l’adjudicació Conselleria tindrà present les places que cada interí hagi establert com a preferents i en segon lloc (en cas que no n’hagi obtingut cap de les places preferents) les que hagi establert com a no preferents. Així i tot, en el procés d’adjudicacions d’agost, totes les persones interines han de triar TOTES les places per ordre de preferència com ja hem esmentat.

Des d’UOB Ensenyament hem demanat:

  • Avançar uns dies aquests terminis, en previsió dels habituals problemes informàtics.
  • Que les comissions de serveis sol·licitades per motius personals s’adjudiquin en primer lloc respecte de la resta de comissions.

El procediment d’adjudicació de les places es desenvolupa en quatre fases ordenades de la següent manera:

  • Primera fase, les places reservades per aspirants amb discapacitat sobre les quals s’hagi exercit el dret d’adjudicació prioritària.
  • Segona fase, el conjunt de les places classificades com a preferents per a l’adjudicació corresponents a les places de la primera fase que no s’han adjudicat i a les places no reservades per a aspirants amb discapacitat.
  • Tercera fase, el conjunt de les places classificades com a no preferents per a l’adjudicació corresponents a les places de la segona fase que no s’han adjudicat i a la resta de places.
  • Quarta fase, les places de la tercera fase que no s’han adjudicat.

D’acord amb l’esborrany de la resolució, els terminis de presentació de sol·licituds seran els següents:

  • Pels funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d’horari: des del 6 de juliol a les 00.01 hores fins al 7 de juliol a les 23.59 hores.
  • Pels funcionaris docents en pràctiques: des del 26 de juliol a les 12.01 hores fins al 28 de juliol a les 11.59 hores.
  • Pels aspirants a funcionaris interins i interins docents exclosos pel català: des del 29 de juliol a les 14.01 hores fins al 2 d’agost a les 11.59 hores.

Tot i que des d’UOB Ensenyament celebram aquestes dues modificacions, ja que suposen una millora respecte del procés del curs anterior, hem votat en contra de l’aprovació de la resolució a causa del fet que cap de les esmenes fetes per la nostra part s’ha tingut en consideració.

Quant al procediment de tutorització dels funcionaris interins docents per al curs 2021-2022, des d’UOB Ensenyament hem fet les següents aportacions:

  • Hem demanat que aquells aspirants que han superat la fase d’oposició i no han superat el procediment selectiu per als cossos docents siguin també tutoritzats.
  • Hem esmentat substituir «30 dies consecutius» i «en el mateix centre» per «30 dies acumulables en períodes mínims de 15 dies» i pugui ser «en un o més centres públics».

En la ronda de votació ens hem abstingut.

Com sempre, seguirem treballant sense descans vers la transparència i millora dels processos d’adjudicacions i tutorització de persones interines.