Reunió informativa del Consell Escolar Municipal de Palma

 

Ahir, dijous 11 de març, es va reunir telemàticament el Consell Escolar Municipal de Palma.

La gerent del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants, Francisca Niell va informar sobre el Pla de creació de places municipals de 0-3 a Palma. Concretament, s’obriran quatre noves escoles infantils a diferents barris de Palma amb un total de 214 noves places per a 0-3 anys, amb l’objectiu d’acabar amb la llista d’espera d’infants per a aconseguir una plaça als centres del Patronat. Les zones d’intervenció prioritària són  Arxiduc – Plaça de Toros; els barris de Pere Garau i el Terreno, que no tenen cap escola d’infants i presenten una gran deficiència d’equipaments municipals; i la zona de Son Gibert. La inversió prevista supera els 3 milions d’euros.

El president del Consell Escolar Municipal de Palma i regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió va informar que els Pressuposts municipals d’Educació per l’any 2021 augmenten un 19% respecte a 2020 i es situen en 21.632.000 euros. La partida pel Patronat d’Escoles Municipals de Palma augmenten un 13%, i la de manteniment i neteja dels CEIP un 25% (2.220.000 euros).

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, i el director general d’Urbanisme, Gabriel Horrach varen presentar el Model Educatiu de Ciutat dins la revisió del PGOU de Palma. En un termini de dos o tres mesos es tancarà el contingut del PGOU. El plenari per la seva aprovació es celebrarà durant el mes de setembre. Haurà un mes d’exposició pública per poder presentar al·legacions. L’objectiu és que sigui d’aplicació a principis de 2023 i, en qualsevol cas, abans de la finalització de la present legislatura. Els reptes són, entre d’altres, la millora dels equipaments educatius municipals.

Per la seva banda, el director de l’Institut Municipal d’Esports, Rafael Navarro, va informar que està previst augmentar l’oferta d’activitats esportives, en especial pel biaix d’edat adolescent.