UOB convocarà vaga el 14 de setembre si Educació no rectifica

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, convocarà vaga per a dilluns, 14 de setembre, si la Conselleria d’Educació no rectifica i continua sense aportar els espais i docents necessaris per garantir la distància de seguretat sanitària. Al mateix temps, cridarà els docents a mobilitzar-se els primers dies de setembre per fer arribar la protesta a la Conselleria. UOB no descarta fer més dies de vaga si la situació no millora o empitjora.

UOB proposarà a la Junta de Personal Docent no Universitari que s’hi sumin les altres forces sindicals, tal com va aprovar l’assemblea d’afiliats.

A les reivindicacions que ja ha fet públiques, UOB hi afegeix, una vegada més, la reclamació de proves PCR per a la comunitat educativa, com a mínim als treballadors com ja duen a terme altres comunitats autònomes com Castella-La Mancha i Andalusia; la dotació de termòmetres d’infrarojos per controlar la temperatura dels alumnes quan entrin al recinte escolar, als centres que els sol·licitin, i la distribució de mascaretes transparents per facilitar la comunicació entre docents i alumnes.

UOB adverteix que els centres de les Balears seran un focus de propagació del virus si no hi ha distància de seguretat, i amb més probabilitat que a altres territoris a causa de la gran quantitat d’alumnes per aula, cosa que podria dur a un nou confinament general amb les corresponents conseqüències sanitàries i econòmiques.

Palma, 10 d’agost de 2020

dbalears.cat:

AraBalears:

Diario de Mallorca:

Última Hora: