UOB reclama més recursos per a l’etapa 0-3

UOB denuncia que les escoletes municipals no podran començar el curs complint les noves directrius sanitàries si les administracions responsables, entre elles Conselleria, no avalen econòmicament aquest procés. El setembre es volen obrir les escoletes amb les ràtios ordinàries quan ara, que les ràtios són a la meitat, ja és molt difícil complir el protocol.

Per tant, instam a les administracions que inverteixin econòmicament per garantir que es pot dur a terme l’inici de curs amb les noves condicions. En cas contrari serà impossible:

  • Fer adaptacions (imprescindibles en aquesta franja d’edat)
  • Netejar banys i joguines després de cada ús individual
  • Donar el servei de l’escola matinera (perquè s’ajunten diferents grups)
  • Oferir el servei de menjador (que haurà de ser a cada aula i conviure en l’horari dels altres nadons i fiets i fietes que no dinen al centre).

A les escoletes municipals és l’equip directiu i les pròpies tutores qui han de fer aquestes tasques, no només en perjudici del bon funcionament dels centres sinó també davant l’evidència de no poder garantir a hores d’ara que es puguin realitzar els nous protocols sanitaris.

A més, s’hauria de garantir que davant un nou escenari de confinament, les tutores de les escoletes municipals segueixin d’alta al manco un terç de la jornada per poder fer l’acompanyament tant als fiets i fietes com a les famílies. Per tot això exigim una nova dotació econòmica per part de Conselleria als Ajuntaments per tal que puguin garantir que les escoletes 0-3 obren el nou curs amb garanties sanitàries.