UOB adverteix que la submissió de Martí March a Madrid pot dur el proper curs al desastre

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, condemna la submissió del conseller d’Educació, Martí March a les ordres dictades per Madrid, que poden conduir a un proper curs catastròfic.

Després que el Ministerio de Educación ha ratificat que el setembre permetrà grups de 20 alumnes fins el 4t curs de primària, i sense mascareta, consideram una nova irresponsabilitat per part del conseller March que valori l’ordre com a “positiva”. És una presa de pèl reprendre l’activitat presencial perquè “només un 1,37% del total de casos confirmats del COVID-19 correspon a població entre 0 i 19 anys”, com diu la nota de premsa del Ministerio, quan no s’han fet tests massius en aquest sector d’edat, i quan la plataforma d’investigació Kids Corona acaba d’informar que més del 99% dels menors amb coronavirus són asimptomàtics o tenen símptomes lleus.

Denunciam també que el conseller March no ha anunciat cap mesura de contractació de docents per disminuir ràtios. UOB exigeix un pla d’inversió de xoc per augmentar la plantilla i crear espais per desdoblar grups, sense la qual ni tan sols es pot complir el màxim de 20 alumnes ordenat pel Ministerio. Segons dades de matrícula de principi de curs, a les Balears més de 500 grups d’infantil superen els 20 alumnes, cosa que incompleix les promeses de la Conselleria de fa cinc anys, i més de 400 grups de primària superen la ràtio màxima de 25 alumnes, amb vint-i-dos casos que arriben a 30 i 31 alumnes.

Aquest desgavell és conseqüència evident de la manca de pressupost educatiu, que continua estancat en el 3% del PIB autonòmic i només ha donat per construir un nou CEIP entre la legislatura anterior i l’actual. Cal recordar que el conseller va afirmar el 2017, en un plenari del Consell Escolar, que a les Balears fan falta com a mínim quinze centres nous. Sense la inversió corresponent també és inviable limitar la presència a les aules a partir de 5è de primària mantenint distància d’1,5m entre alumnes, com pretén el Ministerio.

Unió Obrera Balear es referma, una vegada més, en la petició de dimissió del conseller Martí March.

Palma, 11 de juny de 2020