UOB denuncia que la futura llei estatal d’educació menysté els ensenyaments artístics

Circular 167/2020 – 1

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, denuncia que el projecte de llei estatal d’educació (LOMLOE) no recupera el pes dels ensenyaments artístics que es va perdre amb la LOMCE. L’esborrany no assegura que tots els alumnes de primària cursin els mateixos continguts, des del moment que permet “desdoblar” els ensenyaments artístics en Educació plàstica i visual i Música i dansa (Article 18), i no inclou l’Educació plàstica, visual i audiovisual com a matèria obligatòria a cap curs de l’ESO (Article 24).

Cal recordar que fins a la implantació de la LOMCE l’Educació artística era obligatòria a l’educació primària, i l’Educació plàstica i visual ho era als primers tres cursos de l’ESO. UOB reclama que es modifiqui el projecte de llei per recuperar-ne l’obligatorietat, sense la qual és impossible assolir els objectius que es marca el propi projecte de llei pel que fa als coneixements i aptituds artístiques que han d’adquirir els alumnes.

Finalment, davant la que serà la vuitena llei educativa de l’estat espanyol d’ençà de la fi del franquisme, i sense cap garantia que sigui la darrera, UOB es referma en la reclamació de plenes competències i una llei pròpia de consens a les Illes Balears que doni estabilitat al sistema educatiu.