UOB reclama que no se suprimeixin les proves d’accés de setembre a les Escoles d’Art

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, reclama que no se suprimeixin les proves d’accés de setembre als cicles formatius superiors a les Escoles d’Art, especialment a Eivissa, ja que això suposa perdre matrícula d’alumnes que fan feina de temporada.

Amb la mateixa línia de la supressió dels exàmens de setembre a les universitats, de les PBAU, etc., la Conselleria va redactar una ordre a mitjans de maig, segons la qual ja no hi hauria proves d’accés de setembre als cicles superiors de les escoles d’Art de les Illes des d’aquest curs 2018-2019.

Els ensenyaments de cicles mitjans i superiors a Eivissa es nodreixen d’alumnes adults i molts d’ells fan feina de temporada. Aquest tipus d’alumnat es planteja allò que farà a l’hivern, un pic acabada la temporada, i és amb aquests adults amb qui s’acaba de completar els grups i la matrícula.

Això afecta sobre tot a l’Escola d’Art d’Eivissa, i també té l’oposició de les Escoles d’Art de Mallorca i Menorca. UOB Ensenyament ha presentat una reclamació formal a la Conselleria perquè es mantinguin les proves.

Eivissa, 27 de juny de 2019