UOB fa costat als docents perseguits pels mitjans d’extrema dreta

Circular 133/2019 – 1

COMUNICAT DE PREMSA

Des d’Unió Obrera Balear manifestam el nostre suport a la comunitat educativa d’Eivissa, objecte d’una campanya de persecució del diari “El Mundo”, que pretén intimidar i pressionar els docents pel simple fet d’ensenyar en la llengua pròpia de les Balears. Expressam també la nostra adhesió a la roda de premsa que tindrà lloc
avui dijous dia 21, a les 15.15h, al Portal Nou (Parc Reina Sofia) de
Vila, convocada per diverses entitats educatives per denunciar els atacs
d’aquest mitjà. Ens demanam com s’ho prendrien a Salamanca, Sevilla, París o Roma, per exemple, si un mitjà criminalitzàs els mestres perquè ensenyen en la llengua pròpia d’aquells territoris.

Aquesta campanya del mitjà ultra “El Mundo” se suma a les intencions anunciades pel PP, per boca de Pablo Casado, i per ‘Vox’, liderat a les Balears per Jorge Campos i el general Fulgencio Coll, de liquidar les competències autonòmiques en Educació i retornar-les a Madrid com en temps d’en Franco, i les amenaces de Rivera, de ‘Ciudadanos’ d’eliminar el català de les escoles. Davant aquesta onada repressiva i neofeixista, ens congratulam que el Consell Escolar de les Illes Balears hagi acordat rebutjar les intencions de suprimir les competències educatives, arran de la proposta que presentàrem des d’UOB.

Eivissa, 21 de febrer de 2019

 UH, 22.02.2019