Barem d’interins: un desastre anunciat

 

Circular 121/2018 (I)

Els fets ens han acabat donant la raó: la mesa sectorial de 12 de novembre sobre convocatòria d’interins per al proper curs va ser un “aquí te pillo, aquí te mato”, i davant tantes presses i improvisació vam fer bé d’aixecar-nos de la taula, partir i denunciar els fets a Inspecció de Treball. Recordem que la Conselleria ni tan sols ens va contestar quan vam rebre la convocatòria de la mesa i vam demanar que l’ajornàs quinze dies per tenir temps d’analitzar la proposta i consultar les bases, i que quan ho vam repetir a l’inici de la sessió vam rebre la negativa per resposta.

Ara els sindicats que van quedar a la mesa i van aprovar els criteris de mèrits fan anques enrere i se’n desdiuen davant l’alarma i el malestar que han provocat fins i tot entre els seus afiliats, amb més de 1.500 interins mobilitzats per aturar aquest despropòsit, cosa que demostra que o no van llegir la lletra menuda ni van preveure les conseqüències d’allò que van aprovar, o ja els va bé la pujada dels punts de la formació permanent perquè els assegura més “clientela” per als seus cursets de pagament, cosa que també interessa a la Conselleria, perquè així es lleva de damunt la responsabilitat d’oferir formació gratuïta i en horari laboral suficient per a tothom. No es d’estranyar que després determinats sindicats callin i creguin.

Cal recordar també que l’article 64.6 de l’Estatut del treballador estableix que l’empresa ha de facilitar la informació “en un moment, d’una manera i amb un contingut apropiats, que permetin als representants dels treballadors examinar-la adequadament i preparar, si s’escau, la consulta i l’informe“, i dóna un termini màxim de quinze dies perquè els representants dels treballadors acordin la seva postura.

Quedam a l’espera de la resolució de la nostra denúncia a Inspecció de Treball, que com ja vam dir inclou la petició de la nul·litat dels acords que es van prendre i que la mesa es torni a convocar.