Majors de 55 anys: reclamam el retorn immediat de les tres hores lectives de reducció a secundària

La Conselleria vol continuar el proper curs amb una sola hora lectiva de
reducció per als majors de 55 anys a secundària, segons la proposta que es tractarà a la mesa sectorial de dimarts que ve.

Des d’UOB no aprovarem aquesta oferta i reclamarem el retorn immediat a la reducció de fins a tres hores lectives a secundària que hi va haver fins el curs 2009-2010 i que va desaparèixer a conseqüència de les retallades.

Recordem que el punt 9 de la TAULA REIVINDICATIVA de la vaga indefinida deia:

  • Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l’1 de juny de 2012 i acompliment de l’acord salarial de 2008 per l’escola concertada.

Per tant, la negociació que té sentit per a nosaltres és, d’entrada, la recuperació de les condicions que hi havia abans de les retallades, i si pot ser millorar-les, però mai no rebaixar-les.

Recordem també que segons l’Acord marc, signat el 30 de setembre de 2015 per STEI i CCOO i ratificat per ANPE, i que fou rebutjat per la majoria dels docents en referèndum, la reducció de tres hores lectives s’havia de negociar el 2016, segons deia l’apartat “f. Propostes professionals, econòmiques i educatives” per a l’any 2016:

Segons la nova proposta que es tractarà a la mesa sectorial de dimarts 2 de maig, les tres opcions que el curs que ve s’oferirien als docents de primària quedarien ajornades a secundària fins el curs 18-19:

 En resum, una oferta que consideram molt pobre i inacceptable.