March retira del Consell Escolar l’ordre de selecció de directors després de l’esmena d’UOB

El conseller d’Educació, Martí March, ha retirat del Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) la sol·licitud d’informe sobre l’esborrany d’Ordre de selecció de directors, amb la qual cosa en queda suspesa la tramitació, segons ens ha comunicat el CEIB.

La decisió de la Conselleria arriba després que el 23 de gener la comissió de planificació del CEIB va aprovar l’esmena a la totalitat d’UOB a l’Ordre de selecció de directors, que en demanava la retirada.

L’esmena es va traslladar a la Comissió Permanent del CEIB, que es va reunir dilluns passat i, segons informa el blog, “entre altres aspectes, es va decidir continuar amb la seva elaboració”.

Recordem que a la comissió de Planificació les votacions anaren com segueix:

  • Votaren a favor de l’esmena els representants de UOB, COAPA, FERE, personalitats de reconegut prestigi, consell Escolar de Mallorca i consell Escolar d’Eivissa.
  • Votaren en blanc el ponent de l’informe (Pere Carrió, president del CEIB) i els dos representants de la Conselleria d’Educació.
  • El representant de STEI va dir que no havia volgut votar i, juntament amb la representant de CCOO, manifestaren que no podien assumir l’argument de l’esmena d’UOB referent al document d’Illes per un Pacte.

Des d’UOB ens congratulam per la suspensió del tràmit de la nova Ordre. Continuarem exigint la derogació de la LOMCE, i mentre aquesta no arribi, exigirem més valentia per part de la Conselleria a l’hora de trobar fórmules que permetin el retorn a l’elecció dels directors a través del claustre i el consell escolar.

Concurs de mèrits “LOMCE”

Pel que fa al concurs de mèrits per cobrir vacants de director, que la Conselleria publica cada any per aquestes dates, continua establint que a la comissió de selecció hi ha d’haver un sol representant del claustre, en lloc dels dos d’abans, per imposició de la LOMCE i d’ençà de la convocatòria de 2014, signada per Juana María Camps. El conseller Martí March i el director general de Planificació, Antonio Morante, apliquen la normativa que ja feia servir el PP.

Si la supressió de l’elecció del director per part del consell escolar ja va suposar una involució democràtica als centres educatius, la reducció de la representativitat del claustre a la comissió de selecció no ha fet més que agreujar la situació.