Reclamam que es compleixin les ràtios de FP

COMUNICAT DE PREMSA

UOB DEMANA QUE ES COMPLEIXIN LES RÀTIOS DE FP

El sindicat Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, ha sol·licitat a la Conselleria que es comprometi a fixar unes ràtios màximes de Formació Professional ajustades a normativa.

El document de criteris de ràtios per al curs 16-17, lliurat als sindicats, indica que per als graus Mitjà i Superior de FP el nombre màxim d’alumnes per unitat serà de 32 i es desdoblarà el grup a partir de 36 alumnes.

L’Ordre de la Conselleria que regula els cicles de FP, emperò, estableix que el nombre màxim és de 30 i de 25 en els de tipus industrial. També indica que “amb caràcter general” els nombres han de ser de 25 i 20 respectivament, xifres a les quals haurien d’apuntar les previsions de la pròpia Conselleria.

Pel que fa al desdoblament, s’hauria de fer a partir de 34 i 28 alumnes i no de 36, en funció del 10% extra per necessitats d’escolarització aplicable per la LOMCE.

En el cas de la FP a distància la Conselleria proposa un màxim de 60 alumnes per unitat, sense tenir en compte que hi ha mòduls que requereixen la realització d’activitats presencials obligatòries. Per a aquest cas reclamam que el màxim sigui també de 30, a fi d’evitar que els centres es vegin desbordats a l’hora de realitzar aquestes pràctiques.

Palma, a 24 de maig de 2016

Antònia Font Tous i Joana Maria Romaguera Vallejo, portaveus d’UOB Ensenyament