Mesa Sectorial d’Educació: La Conselleria imposarà la LOMCE sense escoltar els docents

La Mesa Sectorial d’Educació d’avui dematí, presidida per la directora general de Personal docent, Rafaela Sánchez Benítez, ha servit per constatar que la Conselleria té la intenció d’imposar la LOMCE el proper curs sense escoltar els docents.

UOB, entre d’altres forces sindicals, ha protestat per les instruccions que el director general de Planificació, Antoni Morante, ha enviat als centres amb ordres d’aplicar els horaris LOMCE encara que no s’hagin aprovat per claustre, instruccions de les quals n’hem tingut notícia avui per la premsa. Així mateix, hem protestat pel fet que aquestes instruccions s’hagin enviat a les direccions dels instituts per la via del “ordeno y mando” i sense haver passat per Mesa Sectorial.

La directora general ha informat que avui mateix es tancaran les quotes i que demà s’enviaran als centres, un cop més sense passar per Mesa Sectorial. Davant les dades que arriben dels instituts, que indiquen que les quotes LOMCE suposen la pèrdua de places de matèries afectades, la directora general ha afirmat que, segons les informacions de Planificació, amb els horaris LOMCE no es perden places i que fins i tot “n’hi ha un increment”. Hem exigit que la Direcció General ho demostri publicant les quotes dels cursos 14-15 i 15-16.

Cal recordar que el 18 de juny UOB ja va registrar una sol·licitud d’informació de les quotes dels darrers cinc cursos per poder fer un estudi de la seva evolució, i que encara esperam resposta.

Pel que fa al procés d’adjudicació d’interins, la Conselleria ha eliminat la doble llista d’aspirants a places de llengües estrangeres i es torna als quatre cossos del curs passat. No es modifiquen, emperò, les condicions d’accés de la convocatòria per als docents d’Humanitats amb habilitació. Segons la Conselleria, això implicaria una nova convocatòria i repetir el procés de sol·licituds i diuen que no disposen de temps i personal suficient per dur-ho a terme.

Sobre el Pacte d’estabilitat, la Conselleria l’assumeix però no demostra com fa comptes garantir plaça a tots els interins que l’han signat, un problema que s’aguditza amb la pèrdua de places ocasionada per la LOMCE.

La directora general ha pres nota de les peticions d’UOB de:

  • publicar la llista d’interins de pacte desplaçats,
  • convocar oposicions l’any 2016 i
  • convocar els comitès de vaga per negociar la taula reivindicativa.

Pel que fa a la demanda d’instar el Govern a emetre un Decret llei, tal com proposa l’Assemblea de Docents, i aplicar a Secundària els horaris previs a la LOMCE, ha estat desestimada. Hem lliurat a les forces sindicals el document de treball elaborat pel gabinet jurídic de l’Assemblea de Docents que exposa la viabilitat del Decret llei, que es va fer arribar fa una setmana a la presidenta del Govern, Francina Armengol, al conseller d’Educació, Martí March, i als líders de Més, Biel Barceló, i de Podemos, Alberto Jarabo.

Tampoc no han admès la petició de donar llibertat als interins de pacte desplaçats a l’hora d’ordenar les places sol·licitades.

Fins aquí la informació d’urgència sobre la Mesa Sectorial d’avui, properament ampliarem informació sobre el procés d’adjudicacions.