Vera no durà a la Mesa Sectorial cap de les propostes de l’Assemblea de Docents

Ahir divendres, l’endemà de la Mesa Tècnica de la convocatòria de borses d’interins, el director general d’Educació, Antoni Vera, va convocar la Mesa Sectorial on es decidirà el text definitiu. La Conselleria ha remès els nous esborranys amb un temps rècord, que delata les presses amb que Bauzá, Riera i Vera volen liquidar un document que s’hauria d’haver començat a analitzar i debatre molts mesos abans. I ja se sap: si es deixen les feines per al darrer moment, llavors tot són nirvis i corregudes i la feina no pot sortir bé de cap manera.

Doncs bé, el nou esborrany de la resolució de les borses d’interins no inclou cap de les propostes de l’Assemblea de Docents, que UOB, com ja vam informar, va aportar per escrit a la Mesa Tècnica de dijous. Ni doble adjudicació juliol-setembre, ni llista única i única baremació. UOB les tornarà a presentar a la Mesa Sectorial que tindrà lloc dimarts que ve, però tot fa pensar que això està dat i beneït.

Per altra banda, l’esborrany continua relegant a una llista de reserva els docents d’Humanitats habilitats per impartir llengües estrangeres. Es consuma la priorització de tots els filòlegs, encara que tinguin experiència docent zero, i quedaran a la cua els companys d’Humanitats que han demostrat durant anys la seva capacitat pedagògica tant a secundària com a l’EOI, cosa que deixa en evidència que la qualitat educativa que la Conselleria diu perseguir és una excusa de mal pagador. A la Mesa Tècnica només va defensar la llista doble el sindicat ANPE.

Tampoc ha variat la puntuació que s’atorga als Professors Visitants als EUA i Canadà, que malgrat la petició unànime dels sindicats continuarà essent només d’1,8 punts per any, a diferència d’onze  comunitats autònomes que en concedeixen 6,5 i de cinc que en donen 3,25. Per altra banda, es dóna el cas que es donen 6,5 punts per any als professors visitants a centres de titularitat espanyola de països estrangers, o a centres de la UE. Les Balears són un cas apart i el greuge és ben evident.

Continuarem informant perquè n’hi ha per sucar-hi pa.