Un PIN per governar-los a tots

La llibertat de càtedra i la professionalitat són dos pilars bàsics del sistema educatiu, però són dos pilars precaris, susceptibles de patir intromissions per part de polítics àvids de poder.

L’extrema dreta ataca la seu del coneixement lliure que és l’escola amb un intent execrable d’intrusió en forma de PIN Parental que permeti a les famílies condicionar els continguts que s’expliquen als centres educatius o, fins i tot, assolint l’àpex del despropòsit, tenir accés al currículum dels formadors externs al centre que hi imparteixin una activitat puntual.

El sistema educatiu ha de ser un espai independent, aliè a les intoxicacions provinents de partits polítics, especialment de nostàlgics de passades croades per la «llibertat», on els docents puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties de llibertat.

Aquest nou intent de VOX de sollar el sistema educatiu posa de manifest dues coses: per una banda, la manca de respecte que té el partit d’ultradreta per la llibertat i el coneixement; per altra banda, els pocs escrúpols de la presidenta Marga Prohens per mantenir el poder. El PP és ostatge de l’extrema dreta i està disposat a vendre l’educació dels infants de les Balears i a deixar que la metàstasi reaccionària s’escampi des del Parlament fins a les aules.

UOB Ensenyament insta el govern de les Illes Balears a no sotmetre’s als desvariejaments de VOX i a no profanar el sistema educatiu amb oneroses propostes. Per altra banda, UOB Ensenyament encoratja a docents i a tota la societat a defensar a ultrança el sistema educatiu com a garantia d’un futur lliure per als nostres infants.

Palma, 19 de març de 2024