UOB Ensenyament, els únics a defensar l’ensenyament en català davant Margalida Prohens.

Recepció Consolat Vera-Prohens

Ahir, dia 26 de juliol, al Consolat de Mar, es va celebrar una reunió presidida per la presidenta del Govern, la Sra. Prohens, i el conseller d’Educació i Universitats, el Sr. Vera. Hi estaven convocats tots els sindicats i associacions vinculades al món educatiu, tant de l’àmbit públic com del privat i concertat.

Obrí la sessió la Sra. Prohens. De la seva intervenció, ens van cridar l’atenció dues idees clau: la primera, que la presidenta va reconèixer explícitament que la seva formació política “ha comès errades en el passat” pel que fa al món educatiu, i que, amb un nou tarannà que cerca el consens i el diàleg, “no es reproduiran”. La segona, va ser que no només pensa respectar tots els acords signats fins ara, sinó que, si és possible, té la voluntat de millorar-los.

D’altra banda, el conseller Vera va fer referència al reconeixement de la funció docent.

Donat que es tractava d’un acte eminentment protocol·lari, i que hi havia un gran nombre d’organitzacions representades, UOB Ensenyament va disposar de molt poc temps per fer la seva intervenció. Per això vam decidir partir de les paraules de la Sra. Prohens i del Sr. Vera per deixar clar els eixos fonamentals de la nostra línia d’actuació futura: UOB accepta el bon to inicial i correspondrà amb el mateix tarannà, si es confirma per part de les noves autoritats, però sense renunciar a cap de les seves reivindicacions.

Ara bé, com a sindicat nascut al bell sí de la protesta davant les agressions contra la llengua i cultura catalanes, UOB li va recordar a la Sra. Prohens que el nostre model és el de l’escola en català (ens va cridar l’atenció que cap altre sindicat o organització en fes menció), i que qualsevol acció política que s’allunyi d’aquest principi, provocarà conflicte i dissensió amb nosaltres.

D’altra banda, UOB va aprofitar la referència a la dignificació de la funció docent per recordar que aquesta no només implica la presa en consideració dels docents com a actors clau en el procés de presa de decisions pel que fa no només a l’avaluació, sinó a tot el disseny del procés d’ensenyament-aprenentatge. Així mateix, UOB considera que “dignificar” també implica reconèixer la nostra tasca amb un salari digne. Per això recordà que les retallades salarials injustificades del 2020-21 feren molt de mal a la comunitat docent, i que la carrera professional, com tot l’Acord Marc -pel compliment del qual vetllarem- té per a nosaltres la consideració de punt de partida, no d’arribada, i que no deixarem d’aprofitar qualsevol ocasió per millorar-lo, a banda d’assegurar el seu compliment íntegre d’acord amb el calendari establert.